Veckobrev v.21  23/5 – 27/5 2016

Veckan började strålande med varmt och soligt väder men mot slutet av skolveckan blev det lite kallare och regnigare.

I måndags arbetade vi med ” Veckans bokstäver ” som är Dd och Jj. Alla hann inte med att göra allting då tiden är lite kortare på måndagar. Vi hann dock se på bokstavslandet, leta ord tillsammans och arbeta i bokstavshäftet. Några hann rita ” Jordklot” med rätt färg på land och vatten .

jordklot

På måndagen firade vi också att Milja fyllde 7 år med att leka en gemensam lek.

På tisdagen träffades raketens och regnbågens barn ute på gräsmattan och hade olika lekar tillsammans. De träffade också två nya pedagoger som ska börja att arbeta i augusti på skolan . Masaar och Safka hette dem .

I onsdags var det dags att röra på sig ordentligt på Midgårdsvallen . Alla gjorde så gott de kunde i de olika friidrottsgrenarna och var rejält trötta när vi kom tillbaka till skolan för en kort stund med sagoläsning.

I dag torsdag har vi avslutat vårt tema ” våren”.

I morgon åker vi till Skånelaholms slott utanför Rosersberg med abonnerad buss. Hoppas att vi inte får regn för vi kommer mest att vara ute hela tiden . Vi kommer dock att få vara med om en liten guidad tur inne på slottet.

Nästa vecka:

Nu kommer vi att arbeta färdigt med de sista bokstäverna och ha en avslutning på  detta.

Vi kommer också att arbeta klart med matteboken med siffror och en del tärningsspel.

På torsdag den 2/6 tänker vi åka till Mulle Meck – parken i Ulriksdal. Vi var ju där i höstas och knyter nu ihop ” säcken” med ännu ett besök. Vi börjar skolan som vanligt 8.10 men beräknar vara tillbaka till 14.00. Vi tar med pannkaka till lunch men ni får skicka med extra matsäck och dryck om ni vill. Ej godis eller läsk.

På gång:

Kom ihåg att skolan är stängd mån. 6/6 då vi firar nationaldag.

Skolavslutning sker fredag den 10/6 kl. 8.30 – ca. 10.00. Alla föräldrar är välkomna att delta. Vi träffas först ute på skolgården för sång och tal och sedan tänker vi ha en kakbuffe i silverhuset för våran klass. Skolan bjuder på saft och kaffe och ni tar med kakor/bullar för en gemensam buffe.

Trevlig helg ! Åsa och Annika