Veckobrev V 21

Hej!

Vilken härlig vecka vi har haft, helt fantastiskt väder har det varit och nu börjar nog alla känna av att sommarlovet närmar sig. Eleverna övar sång inför avslutningen, jobbar klart i sina böcker och från och med nästa vecka så kommer vi börja tömma alla pärmar samt lådor. Ge gärna era barn en kasse som de kan ta med sig till skolan då alla böcker ska tas med hem.

Den här veckan har vi bland annat läst färdigt andra boken om superhjältar, eleverna har fått skriva en sammanfattning av boken på sina ipads.

I Matte så har vi repeterat väldigt mycket uppställning både med subtraktion och addition.

I NO så gjorde eleverna en imovie om fjärilens livscykel, och i SO talar vi i korta drag om människans utveckling. Detta kommer vi gå in mer ingående på i årkurs 3 men eftersom vi ska till naturskolan den 12/6 som kommer handla om människan så tänkte vi ta det kort så eleverna har en förförståelse om vad dagen kommer handla om.

OBS!

Nästa vecka på onsdag kommer vi åka till Sjudargårdsbadet och tillbringa dagen där med picknick och bad. Vi vill gärna att eleverna har med sig badkläder, handduk och vattenflaska. Vi kommer äta lunch där, men vill eleverna ta med sig egen lunch så är det helt okej för oss. Vi kommer åka tillsammans med 2B så vi kommer vara sammanlagt 6 vuxna. Ni kommer få ett mer detaljerat brev på måndag men har ni några frågor så får ni gärna kontakta mig på:

Anna.berta@edu.sigtuna.se

Trevlig helg, önskar