Veckobrev v.20  16/5 – 20/5 2016

I fredags föddes vår fjärde tistelfjäril och i måndags var det dags för utsläpp i det fria. Det ville inte fjärilarna, fast vi sjöng fjärilssånger och hade avskedsfika med saft och kex. Vi fick ta in fjärilarna igen och vänta på varmare väder.

På tisdagen gick det bättre. Nu flög våra fjärilar ut i friheten för att leta efter blommor . På tisdagen arbetade också barnen med matematik i arbetsboken.

På onsdagen fick alla barn visa i ett bokstavstest hur de kunde koppla ljud till rätt bokstav. Det gällde också att lyssna noga och vara helt tyst. Det gick verkligen bra även om det var ganska svårt att pricka in alla vokaler rätt.

Vi jobbade också lite med matte där barnen fick halvera ett hjärta och koppla ihop siffran med rätt antal.De ritade en siffra på ena halvan och rätt antal figurer till den siffra man valt att skriva.

På torsdagen var det arbete med veckans bokstav som är Cc och Zz.

Barnen gjorde bl.a. cirkusbilder och skrev i sin bokstavsbok.

cirkus

Vi har firat tre stycken nyblivna 7-åringar den här veckan : Safia, Edvin och David T. Grattis !!

Nästa vecka:

På onsdag den 25/5 har vi i fskkl. och resten av lågstadiet en friidrottsdag tillsammans. Vi kommer till skolan som vanligt på morgonen men var då ombytta till idrottskläder för sedan går vi till Midgårdsvallen där vi i olika grupper ska tävla mot varandra i kast med liten boll, kulstötning, längdhopp, höjdhopp och löpning olika sträckor. Vi kommer att äta lunch där men ta med extra vatten och frukt . Vi slutar som vanligt på skolan. Vi är ute hela dagen så se till att idrottskläderna passar för väderleken. Ingen dusch efteråt.

På fredag den 27/5 åker vi med abonnerad buss till Skånelaholms slott som ligger utanför Rosersberg. Där ska vi få vara med om slottsguidning och vi kommer att ta med hamburgare att äta. Vi börjar som vanligt 8.10 och slutar 13.00. Kom inte för sent för bussen kommer på en gång på morgonen och hämtar oss. Ni kan ta med extra dryck och frukt om ni vill.

Ta med loggboken på torsdag då ni får veckans veckobrev.

Vi har ingen idrott på måndag den 23/5 då vi anser att det räcker med friidrottsdagen på onsdagen.

Fyll i uppgifterna om datakontraktet som ni får idag. Detta måste tillbaka snarast.

Trevlig helg! Åsa och Annika