Veckobrev V 20

Hej alla föräldrar!

Ännu en underbar vecka har passar och vi börjar närma oss sommarlovet.
Vi har börjar förbereda oss inför skolavslutningen, sakta men säkert så börjar vi avsluta alla teman som vi arbetar med, vi passar även på att jobba klart i engelska och svenska böckerna. Matteböckerna kommer nog ingen hinna göra klart men det gör inget då början av 3ans mattebok är i stort sett bara repetition. Vi stressar inte på den fronten utan jobbar i elevernas takt.
Den här veckan har vi jobbat med läsförståelse samt textsamtal i svenska, i matte hade vi ute matte i tisdags där eleverna fick göra egna klockor av olika material som naturen erbjuder. Det blev jättefina och intressanta klockor. I No har vi pratat om fjärilens livscykel och skapat egna fjärilar, vi kommer fortsätta jobba med det även nästa vecka. I Tisdags var vi och hittade ett hemligt ställe där vi har planterat morötter, lök och rädisor. Vi kommer gå tillbaka ditt efter sommarlovet och se om nått har växt av det vi har odlat.
I torsdags var vi på Midgårsvallen och hade friidrottsdagen med 5 olika stationer som bestod av höjdhopp, längdhopp, kula, kast, 60m. Rolig och lyckad dag blev det.

Nästa vecka är jag borta onsdag och torsdag men Safka kommer vara med klassen hela dagen!

Hoppas alla får en trevlig helg!
Hälsningar Anna och Safka