Veckobrev v.2  11/1 – 15/1 2016

Först och främst vill vi nu önska er alla välkomna tillbaka till skolan efter jullovet !

Vi hoppas att ni haft ett lugnt och skönt lov och att ni nu alla är sugna på att jobba vidare med skolarbetet.

I måndags var det studiedag för skola och fritids och bl.a. bestämdes det om att ha ett gemensamt tema  för terminen. Fram till sportlovet är temat ” Vinter ”.

I förskoleklassen har vi den här veckan börjat sjunga vintersånger tillsammans med regnbågens elever. Vi har pratat om olika slags snö och hur den kan kännas.

I onsdags hade vi en gemensam julgransplundring utomhus på gården. Vi dansade runt julgranen och sjöng traditionella sånger innan vi ” plundrade” granen på alla juldekorationer. Som brukligt är så avslutades allt med en  ” fiskdamm ”. I påsarna fanns popcorn, pepparkakor och clementiner.

På Bornholm har vi repeterat lite med lekar där vi lyssnat efter ljud och räknat ljudens antal. Barnen har också fått arbeta i par med stenciler där de skulle hitta de ord som har samma slutljud.

På matte-lektionen har vi börjat med att bygga mönster. Att jobba i par och tillsammans bygga ett mönster med hjälp av olika saker. De tränar också kreativiteten.

Nästa vecka :

På måndag börjar vi med elevintervjuer där det handlar om att se elevernas kunskaper och tankar kring siffror och tal. Det kommer att ta flera veckor i anspråk innan alla har blivit enskilt intervjuade.

På tisdag  19/1 kommer vi att på idrottslektionen åka pulka i backen vid Ekilla gårdsväg. Barnen måste ta med egen hjälm men stjärtlappar har vi att låna ut . Vill man så får man ta med egen pulka.

På gång : Vi har bokat ishallen för skridskoåkning torsdag den 28/1. Det blir i stället för tisdagens idrottslektion den veckan. Skicka med skridskor och hjälm .

Vi hoppas att vi snart får en skridskobana spolad vid skolan för då kan vi få mycket tid att öva skridskoåkning.

Trevlig helg och välkomna tillbaka till vårterminen ! Åsa och Annika