Veckobrev v.19   9/5 – 13/5 2016

Nu känns det som om sommaren kommit med stormsteg! Sol och värme även om vi i slutet på den här veckan har fått lite mer ”normala” temperaturer för årstiden.

Efter att vi i förra veckan hade en kort vecka, så har vi nu jobbat 5 dagar med olika innehåll.

I måndags lekte vi olika lekar i idrottssalen efter barnens önskemål.

I tisdags var det svenska-arbete med bokstäver i fokus. Den här veckan med bokstaven Pp. Vi kom på massor av ord och i ateljen fick barnen måla ett paket som skulle ”fyllas” av en önskan om något man ville bli bättre på. Några skrev att de ville lära sig att läsa . Andra att de vill lära sig att hjula.

paket

På onsdagen hade vi en extra lektion med idrott då barnen fick lära sig tekniken i olika friidrottsgrenar.

På torsdagen var hela dagen en utflyktsdag till Skansen i Stockholm. Låt barnen få berätta om det de kommer ihåg att de lärt sig. Vi förberedde oss innan med lite frågor som vi ville ha svar på angående björnarna och vargarna.

I dag har vi utvärderat utflykten. Vad var bra och vad kan bli bättre?

Den här veckan har vi också varit med om att våra larver som blivit till puppor nu har förvandlats till färdiga tistelfjärilar! Jättespännande har det varit att följa denna förvandling  från larv till fjäril. Vi har matat fjärilarna med sockerlösning på färska blommor men också satt in frukt i fågelburen som fjärilarna tycker om att äta.

fjärilmatbanan

Nästa vecka:

På måndag har vi idrott som vanligt. Glöm inte kläder, skor och handduk för då kan barnen inte delta och det är tråkigt att sitta på bänken och titta på när andra idrottar.

Trevlig Pingsthelg! Åsa och Annika