Veckobrev v.18  2/5 – 4/5 2016

Detta blev verkligen en kort skolvecka!

I måndags hade vi städdag på skolan . Under samlingen pratade vi om valborgsmässoafton och om brasor som barnen tittat på . Vi gjorde sedan en egen brasa med hjälp av våra händer som vi målade i eldsfärg.

eld

Därefter städade vi och gjorde fint på skolgården och även här utanför silverhuset. Tillsammans med eleverna i årskurs 3 gick vi en tipspromenad där frågorna handlade om hur man ska plocka undan skräp i naturen. Vi slutade sedan med att äta grillad korv på skolgården.

lövstädsäckarkorvköceline

I går arbetade vi med veckans bokstav som är Gg. Vi såg en film om grodans livscykel och sedan målade vi och skrev om grodans olika stadier från ägg till färdig groda.

grodagrodor

Vi lekte också lekar på bokstaven ”G”, små grodorna och” gör- om –mig ” – leken.

I dag har vi följ våra fjärilslarvers utveckling och sett att de nu börjar förpuppas. Vi ser också hur solrosorna växer allt mer.

larversolros

Våra vitsippor som legat i växtpressen i 1,5 vecka var nu färdiga för att lamineras till bokmärken. De blev väldigt fina. Hoppas att barnen läser kapitelböcker så att de får användning för bokmärkena.

vitsipporbokmärken

Nästa vecka:

På onsdag den 11/5 får vi en extra idrottslektion med årskurs 1 och läraren Therese. Vi ska få pröva på friidrott inför Sigtunakampen om några tänker vara med på denna . Tidigare i veckan fick ni information om detta.

På torsdag den 12/5 åker vi än en gång till Skansen i Stockholm. Nu hoppas vi att vi ser en skillnad i djurlivet mot i vintras då vi var där. Vi hoppas på att få se hur björnungarna ser ut och även att få se vargar.

Den dagen börjar vi som vanligt 8.10 men vi beräknar vara tillbaka till senast 16.00. Vi tar med pastasallad och dryck men man får också ta med lite egen matsäck om man vill såsom frukt, smörgås och extra dryck. Se till att barnen har kläder som passar för väderleken.

Ni som ännu inte lämnat in semesterlapparna till fritids måste göra det snarast .

På tisdag den 10/5 är det fritidshemmens dag och vi firar detta med roliga lekar och aktiviteter mellan kl.14.00 – 16.00.

Trevlig helg ! Vi ses på måndag den 9/5 kl.8.30 som vanligt.

Åsa och Annika