Veckobrev v.17 25/4 – 27/4  2016

I måndags var vi alla nyfikna på att se om våra fjärilslarver hade klarat sig över helgen . Alla fem lever och mår bra ! De växer för var dag och blir större och större . Mycket spännande.

3 dagar

Även våra fröer har grott ordentligt och nu har alla muggar en liten växt som växer. Vi ser till att de får ljus och vatten.

11 dagar

På bloggen kan ni se bilder på våra fröer och på fjärilslarverna. Vår adress är : www.tingvalla09a.se

I måndags fick barnen ha önskeaktiviteter på idrotten. Vi lekte kramkull, bollkull, spökboll, björnen sover och land, skepp och hav.

Vi gick också iväg till dungen och plockade vitsippor. Dessa har  vi nu  lagt i en växtpress.

vitsippaväxtpress

Vi har börjat läsa en ny kapitelbok som heter ” Boken om morfar prosten” av Eva Bexell. Den handlar om två pojkar som är lite busiga när de ska vara två veckor hos sin mormor och morfar.

I tisdags var det arbete med ” veckans bokstäver ” som är Kk och Qq. Vi fick tillfälle att göra varsin klocka som nu hänger på väggen  och  vi gick igenom timvisare och minutvisare. Det var svårt att hitta några ord som börjar på bokstaven Qq. Däremot kunde alla komma på flera ord som börjar på bokstaven Kk.

kskrivguordordetklocka

I dag på onsdagen har vi firat Musarat som fyller 7 år idag. Hon bjöd på goda glassar och vi lekte ” gömma nyckel ” som hon ville.

Vi såg ett avsnitt av ”Katten musen tiotusen” som handlade om talet 10. Sedan jobbade vi också i matteboken och letade siffror och målade en fjäril efter sifferanvisning.

Efter lunchrast och saga har vi sjungit vårsånger tillsammans med regnbågens förskoleklass.  Ett vårtecken har kommit : gungorna är tillbaka på skolgården !.

I morgon har barnen skola som vanligt med Annika som ansvarig.

På fredag är alla lediga från skolan.

Nästa vecka :

På måndag tänker vi ha en städdag då vi städar både inomhus och på skolgården . Ingen idrott den dagen .

Sedan är vi lediga torsdag och fredag.

Även nästa vecka får ni veckobrevet på onsdagen i barnens hyllor.

På gång : torsdag den 12/5 planerar vi att åka på utflykt till Skansen i Stockholm. Den dagen slutar vi ca. 16.00. Mer info i nästa veckobrev.

Trevlig helg ! Åsa och Annika