Veckobrev v.16  18/4 – 22/4  2016

I måndags träffades hela arbetslaget i idrottssalen där vi delades upp i mindre grupper efter var och ens eget val . Nu var det dags att forska och ta reda på fakta om det djur man valt att fördjupa sina kunskaper om. Arbetet pågick under hela förmiddagen och detta var första gången för många att arbeta i grupp. Spännande. På torsdagen fick vi ta del av allas arbeten då vi hade redovisningar i silverhuset. Alla grupper hade jobbat lite olika men alla hade gjort sitt bästa. Vi tycker att detta kan göras flera gånger för man lär sig mycket genom detta .

Här är några bilder av collagen som var med i redovisningarna :

björnloormpärlugglor

Vårt tema arbete fortsätter hela dagen och på fritids har barnen gjort sådana fina djur av toalettrullar !

djur

På tisdagen var det arbete med ” Veckans bokstäver ”. Den här veckan med Hh och Tt. Det finns många ord på bokstaven ” T” kom vi på . Ett stort träd finns nu på väggen. Det är ett blommande körsbärsträd och vi fick tillfälle att prata om hur pollinering går till med hjälp av insekter.

hochtbokstavsh

körsbärsträdbiet

På onsdagen arbetade vi med matte på olika sätt. Vi skulle kunna ringa in rätt antal och även kunna måla rätt färg efter förlaga. Vi spelade olika tärningsspel och kulspel. Några byggde också med kaplastavar.

bokenmattebok

Så här mycket har ett frö växt på en vecka :

frö

I dag fredag, har vi besökt Kungsträdgården i Stockholm där vi sett hur vackra alla körsbärsträden är med sina rosa och vita blommor.

körsbär

Nästa vecka : På torsdag 28/4 är Åsa på mässa men Annika och Lotta är i klassen. På fredag den 29/4 är det ingen skola, bara fritids för de barn som har behov av omsorg. Veckobrevet läggs på hyllan på onsdagen.

Kom ihåg att vi är lediga från skolan 5/5 och 6/5.

Lämna in semesterlappen till fritids och även fritidsenkäten som lämnats ut den här veckan.

Trevlig helg ! Åsa och Annika