Veckobrev v.15

Veckobrev v.15  11/4 – 15/4 2016

 

På idrottslektionen i måndags fick barnen tillfälle att öva sig i att lyssna på instruktion och komma ihåg och sedan utföra det som skulle bli resultatet. Barnen hjälpte också varandra och såg till att alla lyckades. Vi gjorde olika gruppsammansättningar på olika sätt efter att musiken tystnat. Ibland para ihop sig med någon med samma färg på bandet,  gruppera sig fyra och  fyra med två av varje färg på bandet osv. Det gick jättebra.

Veckans bokstäver är Vv och Ää. Vi har pratat om olika slags ” Väder”. En del blandade ihop väder med begreppet ” årstid ”. Tillsammans har vi gjort en stor bild med olika slags väder och vad man kan göra utomhus vid väderleken. Vi har också gjort övningar med att placera rätt kläder vid rätt väderlek. Tillsammans har vi också lyssnat efter bokstaven ”V” och bokstaven ”Ä” i olika ord.

Vi har också gått på vårspaning i naturen för att se att naturen skiftar och förändras i takt med att det blir varmare och varmare.

Nu har vitsipporna slagit ut och buskar och träd har fått knoppar. I rabatterna växer det olika slags blommor såsom krokus, påskliljor och tulpaner. Här är några bilder på vad vi såg på vårspaningen :

knopparvitsipportulpankrokuspåskliljakastanj

I torsdags planterade vi ner frön i jorden i små plastmuggar. Dessa behöver nu ljus och vatten och sedan så får vi hoppas att det kommer upp någon växt.

Här är några bilder på detta:

jordfrödavid

Tyvärr kunde inte grupparbetet med djuren starta denna vecka men på måndag ska det bli av. Det blir då ingen idrott .

Glöm inte att se till att Loggboken ligger i väskan för det är inte så roligt för eleverna att bara skriva på baksidan av veckobrevet.

På vår blogg kan ni också läsa veckobrevet och även se lite bilder från veckans arbete i klassen. Vår adress till bloggen är www.tingvalla09a.se

Trevlig helg ! Åsa och Annika

Här ser vi bilder från arbetet med ” veckans bokstäver ” Vv och Ää

vochä

väder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *