Veckobrev v.14  4/4 – 8/4 2016

I måndags lekte vi danslekar i idrottssalen som hör till temat ” våren”.

Efter uppvärmning med att ta fatt ett band så lekte vi ” Björnen sover ” och      ”Det flög en liten fjäril”.

Veckans bokstäver är ” Rr ” och ” Yy ”. Vi såg på bokstavslandet där en raket var med och vi blev inspirerade till att göra en egen fantasiraket. Den sitter nu på väggen i hallen. Edvin har skrivit lite fakta om rymden och även ringat in alla ” R ” i orden. På ”Y ” hittade vi inte så många ord men yrke var ett ord vi pratade om och barnen har berättat om vilket yrke de vill jobba med som vuxna. Vi har också lekt charader där vi föreställt olika yrken.

På temat ” Våren ” har vi pratat om växters olika delar och dess namn. Vi har gjort varsin blåsippa där vi också skrivit växtdelarnas namn.

De sånger vi sjungit i veckan är : Björnen sover, Sov du lilla videung, Blåsippan ute i backarna står, Lilla tussilago , Vårens första fluga och Jag är ett frö.

I matteboken har vi arbetat med att koppla ihop siffran med rätt antal.

I torsdags var vi iväg till Midgårdsbadet för att simma och leka i vattnet.

Vi har också gjort grupper som ska forska lite om ett djur som barnen själva har valt. De djur man kunde välja på var : räv, lo, uggla, björn, varg, spindel och orm. Hör med barnen om vilket djur de valt! I nästa vecka ska vi samarbeta i grupper med barnen i regnbågens förskoleklass och med barnen i år 1.

Kom ihåg : studiedag  fredag den 29/4. Ingen skola bara fritids.

Lovdagar  torsdag den 5/5 och fredag den 6/5.

Bilder på veckans arbete finns på bloggen .

Trevlig helg ! Åsa och Annika

rraketmiljablå1olika