Veckobrev v.13

Veckobrev v.13  28/3 – ¼  2016

 

Så är ni välkomna tillbaka till skolan efter påsklovet. Hoppas att ni alla hade ett skönt lov.

Vi startade veckan på tisdagens morgon i idrottssalen . Vi träffades hela arbetslaget för att alla barnen skulle få ta del av terminens avslutande tema som vi ska arbeta med resten av läsåret.

Barnen fick träffa fröknarna som var utklädda till  : videunge, blåsippa, björn, lärka, fluga och fjäril. Vi sjöng också passande sånger för att barnen skulle kunna gissa sig till vad temat skulle bli. Och de gissade rätt : VÅREN är det gemensamma temat .

Vi gjorde sedan en inventering i barnens kunskaper om våren och vad de skulle vilja lära sig mer om. Detta tar vi vidare och planerar efter. Att forska om olika djur ska vi börja med i nästa vecka.

På påsklovet har två pojkar fyllt 7 år . Det var Elias och Lucas. På tisdagen sjöng vi för dem och lekte deras favoritlekar .

På onsdagen var det William E. som fyllde 7 år och blev gratulerad med sång och lek.

Veckans bokstäver är SS och Åå. Det var ganska svårt att komma på ord som börjar på Åå men vi hittade på massor av ord på bokstaven SS.

Vi har i veckan också fått pröva på att  sy i tyg med nål och tråd. Ganska svårt tyckte många som tidigare inte prövat på detta. Vi sydde våra begynnelsebokstäver.

Vi har också i veckan gått på ny spaning efter vårtecken. Stor skillnad sedan sist vi var iväg på spaning. Mycket flera tussilago och blåsippor.

I matteboken har vi bl.a. gått på sifferjakt.

På torsdag den 7/4 ska vi till badhuset och bada. Ta med badkläder och handduk.

Trevlig helg ! Åsa och Annika

Här kommer några bilder från arbetet med ” Veckans bokstäver ”

 

boksy

Här är två bilder från veckans arbete med matematik där vi arbetat med siffror och antal

mattebokentärningar

så här mycket tussilago finns det i slänten vid bron över till Valsta och blåsipporna blommar nu i vår dunge.

tuss1bl1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *