Veckobrev v.11  14/3 – 18/3 2016

I måndags pratade barnen mycket om melodifestivalen som de hade sett på tv i lördags. Vi konstaterade då att vi inte hade röstat på det bidrag som Sverige röstade fram.

På idrotten lekte vi leken ” Spökboll”. Det är många färdigheter som tränas samtidigt då som : samarbete, motorik, uppmärksamhet, tålamod och att kunna förlora.

I tisdags arbetade vi med veckans bokstäver som är : Ff och Ii. Det var mycket lättare att hitta på ord som börjar på bokstaven Ff än på bokstaven Ii.

På väggen sitter nu också väldigt fina fjärilar. Barnen fick välja att färglägga en citronfjäril eller en nässelfjäril. De flesta valde den gula citronfjärilen. Dessa två fjärilsarter är de första som syns på våren då de övervintrar som färdig fjäril och inte som puppa eller larv.

Vi har också spelat kortspelet ” Finns i sjön ” och ett litet arbetsblad med ” Finn fem fel”. Allt börjar med bokstaven Ff.

På torsdagen gick vi på en liten spaningsrunda för att se hur långt ” Våren ” har kommit. Efter påsklovet går vi tillbaka till samma ställe för att se och jämföra om hur långt ” Våren ” då har kommit.

Det var också igår, torsdag, som vi var på kulturskolans föreställning ” Vilda Västern” där vi fick delta med sånger som vi övat på i veckan.

I dag har vi gjort en stor, gemensam kyckling med hjälp av gult papper och våra händer.

Nästa vecka :

Hela veckan är det PÅSKLOV !

Vi träffas igen tisdag den 29/3 kl. 8.10

Vi önskar er alla en trevlig helg och ett härligt påsklov !

Åsa och Annika

Här kommer några bilder från veckans arbete med bokstäverna Ff och Ii

f och ifjärilarfinn fem felfinns i sjön

Så här såg vi ut som cowboys och cowgirls när vi var på föreställningen ” Vilda västern”