Veckobrev V 11

Hej!

Vilken härlig vecka vi har haft här på skolan, alla elever har kämpat på bra på lektionerna och det har varit jätteroligt att se. Vi har också kommit gemensamt överens om nya regler för klassen, vi kämpar vidare med att minska ljudnivån under lektionerna samt att lära sig att vänta på sin tur även när man jättegärna vill säga nått. Alla elever är jätteduktiga på att förstå det men nu ska vi få till det i praktiken också.

I tisdags var vi på kulturrum där klassen sjöng planetvisan som Hanna (musiklärare) har tränat med dem. Det var även andra klasser från olika skolor som uppträdde. Eleverna i vår klass var jätteduktiga och både Hanna, Safka och jag var jättestolta över våran klass. Sen var det inte lika roligt att gå tillbaka till skolan i snöstorm men vi kämpade igenom det, blöta men glada avslutade vi dagen fint i skolan.
I No så fortsätter vi jobba med våren där Vi den här veckan har diskuterat hur naturen ser ut när det blir vår, Safka har gjort jättefina tulpaner med eleverna som finns i klassrummet, kom gärna förbi och titta på dem. I SO är det pengar vi arbetar med och deras värde. I torsdag läste vi en text om lottovinsten där vi diskuterade om man blir en bättre kompis om man har mer pengar samt hur viktiga pengarna är egentligen. Eleverna har även fått läsa om alla utgifter, man måste betala ”räkningar” och vad ingår i dessa räkningar egentligen. Vi ska prova på och betala egna räkningar längre fram så att man får en liten uppfattning om vad allt kostar.
I svenska fortsätter vi med läsförståelse och vi har startat med en ny högläsningsbok som heter Handbok för superhjältar. Vi märker att det finns ett stort intresse för den boken från eleverna vilket är roligt att se.

Vi vill även passa på och påminna er att nästa vecka på onsdag så är skolan stängd då det är studiedag men fritids är öppen som vanligt.

Trevlig helg, önskar Anna och Safka