Veckobrev v.10  7/3 – 11/3 2016

Hoppas att ni alla hade ett skönt och bra sportlov. Det dröjer inte länge innan ett nytt lov står för dörren, påsklov som vi har v.12 .

I måndags var det många barn som hade glömt sina idrottskläder hemma och det är ju tråkigt eftersom att då får man bara sitta på bänken och titta på. Se till att ha med kläder och handduk varje måndag till idrottslektionen !

Veckans bokstäver är Nn och Uu. Nu är barnen vana vid ipadarna och det går lättare att skriva orden nu. I bokstavshäftena ritades det saker som började på dessa bokstäver som t.ex. ubåtar, ugglor, nålar,nycklar och nallebjörnar. På väggen i klassrummet sitter det också härligt färggranna ugglor som barnen gjort.

Vi har lekt leken ” Gömma Nyckeln ” tillsammans och även ” Memory” med våra ”frostbilder”. Att spela spel och öva sig i samarbete och turtagning har vi också fått tid till i veckan.

Nästa vecka ska vi på en föreställning med sång och musik i Kulturum, Arlanda gymnasiet och inför denna har vi övat på nya sånger. Svåra tycker vi. Temat är ” Vilda Västern ”. Det är meningen att vi ska vara en del av föreställningen så vi är inte bara en publik.

Igår, torsdag, var vi till Sigtuna för att tillsammans med Regnbågen grilla korv  i Klockbacken. Detta för att hälsa våren välkommen och säga ” Hej då ” till vintern.

I dag , fredag har vi haft vår egna ” Mello-fest” där vi röstat fram vår favorit- låt . Nu får vi se om Sverige röstar som barnen på Tingvallaskolans förskoleklasser ! Spännande . På lördag är ju den ” riktiga” melodifestivalen som kan ses på tv.

Nästa vecka :

På torsdag går vi till Kulturum på sång och musik-föreställningen. Vi äter lunch lite senare den dagen men slutar som vanligt 13.00.

Trevlig helg ! Åsa och Annika

Lite bilder från klassrummet där vi spelar spel.

finns i sjönluffarschack

vildkattenlägenheten

Här är också en bild på våra ugglor !

ugglor

Här är några bilder från Klockbacken i Sigtuna

korvargrilla

Edvin var duktig och visade bilder och saker han tagit med från Thailand.

edvin

Så här såg det ut på Mello-festen och när våra röster räknats så såg vi att Samir och Viktor vann omröstningen ! Nu får vi se om Sverige röstar som Tingvallaskolans förskoleklass.

viftröstkortresultat