I måndags var vi på en trevlig utflykt till Garnsviken i Sigtuna med Naturskolan. Vi fick hjälpas åt att dra upp ett nät med fisk och artbestämde sedan de infångade fiskarna. Vi fick flest abborrar, men även mört och en stor gädda. Alla fiskar släpptes sedan tillbaka i Mälaren. Efter lunch fick vi undersöka djurlivet i en liten damm och hittade där massor av spännande små djur t.ex. trollsländelarver, små vattensalamandrar, hästiglar, dykare och buksimmare.

Vi har även sprungit eller gått Tingvallajoggen. Efter joggen kom glassbilen med glass och det första spadtaget på nya skolan togs.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta arbeta med stora tal i matematik, i no ska vi läsa om hjärtat och blodet. I so läser vi om Norden (Norge) och i svenska övar vi på att skriva tidningsartiklar. I engelska ska vi arbeta med ett nytt kapitel i engelskboken.

På tisdag 15/9 är det utvecklingssamtal för många elever. Skolan slutar då kl 13.00.

På torsdag är det dags för HPV-vaccinationen för de elever som har tackat ja. Alla har inte lämnat in lappen så gör det på måndag. De som har tappat bort sin lapp ska få nya av skolsköterskan.

Eleverna har ingen läxa till nästa vecka.