Vecka 34

Hej allihopa!                                                        Märsta 190823

Vi har haft en bra vecka där vi har lärt känna varandra, gjort en trevlig utflykt till Skansen, simmat, haft engelsklektioner och börjat räkna i matteboken.

Nästa vecka ska vi även komma igång med so och no. I so kommer vi att börja med kartan och träna på att hitta i en atlas. Vi kommer även att göra ett nutidskryss. I no ska vi läsa om skogen och vi kommer att gå ut och jämföra gran och tall. I svenska kommer vi att börja läsa och arbeta med boken Potatishäxan.

Till fredag 30/8 har eleverna en engelskläxa. Det är ord (glosor) som varit med i filmen om Muzzy som vi har sett. Orden finns att träna på, på www.glosor.eu. Alla har även fått glosorna på ett papper. På läxförhöret ska man kunna översätta orden från svenska till engelska och kunna stava rätt.

De kommande veckorna har vi uteidrott på Tingvallaskolan och man behöver då ta med lämpliga kläder efter väder. Klassen har idrott på måndagar och onsdagar.

Det är även viktigt att klä sig rätt efter väder andra dagar. Vi har uterast både på förmiddagen och efter lunch, även om det regnar. Skolan är liten och trång och det är inte genomförbart att eleverna stannar inne i korridorerna. Utomhus finns det rastvakter.

Jag har bytt efternamn och har därför en ny mailadress: malena.nyberg@edu.sigtuna.se

På tisdag 3/9 är det föräldramöte kl 18.00 – 19.30.