Förutom att det har regnat mycket och vi fick lov att ställa in planerade uteaktiviteter, så har vi haft en bra första vecka. Vi har nu kommit igång med de flesta ämnena. I svenska har vi börjat läsa boken Eldens hemlighet, i so arbetar vi med stormaktstiden, i matte arbetar vi med decimaltal och i teknik med ett kapitel som handlar om att bygga stabilt och hållbart.
I engelska kommer vi de första veckorna arbeta med TV-serien Desperados och även göra en hel del samtalsuppgifter. I november/december har vi ju muntliga nationella prov i engelska så den här terminen kommer vi öva mycket på att prata engelska.

I går hade eleverna sin första hemkunskapslektion, där de fick göra fruktsallad. Karin upplevde att många tyckte att det var både roligt och intressant med hemkunskap. För att få större erfarenhet av att arbeta i ett kök uppmanar hon eleverna att hjälpa till i köket hemma ibland.

Från och med nästa vecka kommer vi att erbjuda studiestöd för dem som har behov av det. Vi  måste begränsa antalet så att gruppen inte blir för stor och kommer att prata med de berörda eleverna.  Det blir mattestöd mellan 14.10 – 14.50 på tisdagar och läsförståelse mellan kl 14.00 – 15.00 på onsdagar.

På onsdag 8 september och tisdag 14 september har vi utvecklingssamtal. Jag kommer att fördela tiderna och återkommer med dem under nästa vecka. Meddela mig gärna så fort som möjligt om det är någon av dagarna som ni inte kan komma.