Terminsstart

Hej allihopa!                                                                                                  Märsta 190815

Jag heter Malena Nyberg och det är jag som ska jobba som mentor i klass 4a i år. De två senaste åren har jag arbetat på Tingvallaskolan, men innan dess har jag arbetat som lärare i 20 år, på två olika skolor. Jag ser verkligen fram emot att möta klassen på måndag och få arbeta med dem det här läsåret.
Jag kommer att undervisa klassen i svenska, matematik, engelska, so, no och bild. Om ni behöver få tag på mig är min mailadress malena.nyberg@edu.sigtuna.se.

På måndag 19/8 börjar vi med samling på skolgården kl 10.00, övriga dagar den här veckan börjar vi kl 8.10. På måndag och tisdag slutar vi kl 14.00, på onsdag senast kl 14.30 och på torsdag och fredag enligt ordinarie schema. Vi kommer bland annat att arbeta fram klassrumsregler och arbeta med värdegrunden, göra namnskyltar och skriva brev under måndag och tisdag.

Redan på onsdag 21/8 åker vi på vår första utflykt. Vi åker då till Skansen tillsammans med förberedelseklassen och Anna. Vi är borta hela skoldagen och får då lunch med oss från skolan. Det är pastasallad som vi får från skolan och därför är det viktigt att alla har med sig en låda/burk hemifrån att ta salladen i. Ta även med en vattenflaska. Vi beräknas vara tillbaka vid Tingvallaskolan senast 14.30, men antagligen tidigare. Besöken på Skansen brukar vara uppskattade och vi ser fram emot en rolig dag tillsammans.

På torsdag börjar vi läsa efter ordinarie schema. Det schemat får eleverna med sig hem med detta brev, och det kommer även att finnas på klassens blogg. I fortsättningen kommer all information läggas ut på bloggen som finns på www.tingvallaskolan.se.

Första skoldagen får eleverna med sig ett kuvert hem med information och ett par blanketter som ska fyllas i. Fyll i blanketterna och lämna dem till skolan så fort som möjligt, gärna redan på tisdag, eftersom vi åker på utflykt på onsdag.

På tisdag 3/9 kl. 18.00 – 19.30 är det föräldramöte.

Elevledda utvecklingssamtal har vi måndag 9/9 och tisdag 17/9.

23/9 och 24/9 är det studiedagar för lärarna.

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Tingvallaskolan!