Veckobrev V 17

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har inte alls varit lika skön och solig dock så har vi ändå kunnat njuta av vår lilla utflykt till Sigtuna. I torsdags åkte vi buss till Sigtuna där eleverna fick lapp med sig med olika vägmärken på. Vi tittade på hur de olika vägmärken ser ut, var man kan cykla, gå, mm. Sen fick eleverna springa av sig på gräsmattan. Detta var väldigt uppskattat av hela klassen och både jag och Safka kände att stämningen i klassen blev annorlunda och mer positiv när vi var tillbaka i skolan.
I No fortsätter vi med fåglar, vi har tränat på deras utseende, läten samt stann- flyttfåglar.
I svenska arbetade vi med berättande texter, lite om ordklasser (verb den här veckan) och läsförståelse. I Matte så fortsätter elever med sin mattebok men också problemlösningar. Vi nöta problemlösningar framöver; då vi behöver lägga lite extra fokus på det.

Nästa vecka så är det en kort vecka, på måndag är skolan stängt dock är fritids öppen. På tisdag är hela skolan stängt och vi är åter på onsdag. På fredag kommer vi gå till kulturrum och träffa författarna till handboken om superhjältar. Vi har haft första delen av boken som högläsning med klassen så det ska bli kul att träffa författarna.

Trevlig helg och Valborg

Önskar 2A