Veckobrev V 13

Hej alla föräldrar!

En kort men lärorik vecka har vi haft här i skolan. I måndags så började vi med screening, det är material från skolverket som vi ska utföra på HT och på VT. Vi kontrollerar på elevernas kunskap i matematik samt svenska. Den här veckan började vi med matte och kommer fortsätta tills alla del prover är gjorda. Ett jättebra sätt för oss lärare att se var eleverna befinner sig och vilka styrkor samt utvecklingsområde det finns hos varje individ.
I svenska har vi arbetat mycket med påsk tema den här veckan, vi har tittat på film om vårens högtider, läst om varför vi firar påsk och även haft besök från kyrkan. Sargit som är församlingspedagog har varit hos oss på besök i tisdags och berättade för oss varför vi firar påsk. Eleverna fick vara med och spela teater. Det gick toppen! Vi tackar Sargit för den roliga och lärorika lektionen.
I NO har eleverna fått välja ett träd som dem gillar och fördjupa sig i den. Vi var på utflykt i skogen och fotade de utvalda träden som eleverna sedan fick skriva faktatext om. Det hänger jättefina bilder och bra texter till i klassrummet, kom gärna in och titta.
I matte fokuserar vi ganska mycket på multiplikation, nu är nästan alla elever framme vid multiplikation i matteboken så vi har börjat morgonen med multiplikation stenciler, det kommer vi fortsätta med framöver. Vi jobbar även med ipads där eleverna får spela olika multiplikation spel.

I torsdags efter lunch hade vi film mys och påsk pussel. Vi hade även besök från Tyskland som är kusin till en elev i klassen, roligt med nya ansikten!

Vi vill önska er alla en glad påsk och ett trevligt lov.

Anna & Safka