Hej!

Tack till er som var med på föräldrasamrådet, jag förstod att det var både uppskattat och givande från personal på plats och förhoppningsvis, er.

Vi har från förra veckans slut påbörjat arbetet med att introducera Ipads i klassen. Detta är en process som kommer att fortgå för att Ipads kommer både användas som en del av undervisningen men också med ett tydligt syfte, inte enbart för att spela olika matematiska eller språkliga spel. Dock behöver en del saker justeras, fixas, laddas ner och förklaras för att sedan bli en mer naturlig del i elevernas vardag. Tanken är att eleverna ska kunna träna på att använda olika funktioner för att få det stöd eller den utmaning de behöver genom att exempelvis filma och återse genomgångar, lägga upp arbeten, samarbeta och fortsätta utveckla sina förmågor oberoende ämne.

Idag, onsdag, har eleverna tränat på att använda Ipaden i undervisningen utan spel. De fick spela in när jag läste upp en kort berättelse för att sedan lyssna åter på den och sedan skriva ner. När denna transkribering var utförd fick de skriva det i ett skrivprogram och sedan skriva en avslutning. Väldigt inspirerande att se och följa!

Den 14/12 ska hela skolans personal på utbildning, vårdnadshavare vars barn behöver fritids behöver meddela oss detta. Vi är väldigt tacksamma att ni den dagen kan hämta era barnen efter skolans slut kl.13.35 dock senast kl.15.00, för att personalen ska hinna till utbildningen.
Om ni inte meddelar fritids antar vi att barnen är lediga från fritids denna dag.

December närmar sig med stormsteg och med det även alla traditioner och göromål. Imorgon kommer vi att börja titta på en julkalender tillsammans med den andra ettan. Den julkalendern kommer vara kopplad till NO och experiment.

Med vänliga hälsningar,

Masaar