Veckobrev v.41 5/10 – 9/10 2015

 

I måndags fick vi ta del av hur man uppför sig vid en busshållplats och i en buss. Vår chaufför hette Bror och han berättade och visade oss på hur man ska stå vid en busshållplats och hur man uppför sig i en buss. Vi fick åka med bussen till bussgaraget där vi fick se var verkstaden fanns och var man tankar bussarna. Bror skjutsade oss tillbaka till skolan och vi fick också varsin linjal och varsin reflex av honom .Tack så mycket !

I ”Bornholm ” har vi i veckan arbetat med meningar. Att själv slutföra en mening så att den blir komplett. En mening kan bli väldigt olika om man byter ut det sista ordet. Vi har också börjat prata om att två ord kan sättas ihop till ett nytt ord. som tex. glass och strut som blir glasstrut.

På idrottslektionen fick barnen bl.a. lära sig en enkel dans där man får in många begrepp såsom in, ut, höger, vänster och framåt. Dansen kallar vi bara för ” Två steg in ”

I onsdags hade vi sångsamling ihop med Regnbågen och då sjöng vi lite höstsånger och en rörelsesång om kastanjeträdet. Vi fick också se på ett kastanjeblad  och på den taggiga bollen med det lilla , bruna fröet inne i.

På NTA i veckan har vi fortsatt att göra beräkningar och sedan mäta med pappersremsor. Den här gången var det långa saker.

I matteboken har vi pratat om lika – olika.

 

Nästa vecka :

Vi fortsätter vårt arbete  med svenska, matte, bild, musik osv.

Vi önskar er alla en trevlig helg ! Åsa och Annika

busskurskastanjnta långa saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *